Lejebolig i København

13.09 - 2022 4 min Lejebolig København

Find en lejebolig i København

At finde en lejebolig i hovedstaden kan være et levende mareridt. Priserne er ofte skyhøje, og nogle gange er det svært at finde noget, der både har en god placering for dig, og som er mere end bare et kosteskab.

Læs med her for at få nogle gode råd og tips, og find en lejebolig i København, der ikke tvinger dig til at leve spartansk hver måned.

Skriv dig op i god tid

Hvis du har mulighed for det, og du ikke skal have en lejebolig her og nu, så sørg for at skrive dig op på boligsider i god tid. Boligselskaber og udlejere bruger ofte gerne sider som FSB, KAB, DVB og AKB, og det kan godt betale sig at skrive op flere år, inden du skal bruge en lejebolig.

De er ikke dyrt at være skrevet op på siderne; ofte er der kun tale om nogle få hundrede kroner, som betales på én gang hvert år. Du vil gradvist rykke op på ventelisterne, og mulighederne for at få en god lejebolig vil være markant større, når det endelig bliver relevant.

Selvom der er kort tid til du skal flytte, er det stadig godt at skrive sig op. Du kan pludselig få tilbuddet om drømmeboligen, også selvom du er faldet på plads i din første lejebolig.

Udregn dit budget

Find en lejebolig i København, som du faktisk har råd til at bo i. Det gør du ved at udregne dit budget både med udgangspunkt i din nuværende indkomst og de udgifter, du vil have, når du flytter.

Det er vigtigt at have et overskud hver måned. Selvom du måske kommer til at leve stramt i en periode, skal en lejebolig i København ikke sætte dig i gæld, og du skal have mulighed for at flytte, hvis noget bedre dukker op.

Udregn dit budget og find ud af, hvad du faktisk har råd til. Hvilke udgifter har du ud over husleje? Hvor meget vil transport til din arbejdsplads komme til at koste? Der er mange vigtige ting, du skal tage stilling til og medregne, inden du underskriver en lejeboligkontrakt.

Find ud af, hvad er essentielt for dig

Vi har alle nogle ting, der er essentielle for os. Find ud af, hvilke behov du har, og prioriter dem på en liste. Din lejebolig er ikke nødvendigvis det sted, du altid skal bo, og derfor bør du ikke være for kræsen til at starte med.

Find en lejebolig i København, der lever op til dine mindstekrav. Det kan være, du har behov for en vaskemaskine og tørretumbler, men at en altan kan vente. Eller måske vil du have en lejlighed med vaskemaskine, mens tørretumbler ikke er så vigtigt.

Find ud af, hvad du har brug for, og find en lejebolig i København, du kan leve med. Hvis du først lige flytter ud og til storbyen, bør din førsteprioritet være at finde en lejlighed, du kan lide og holde ud at være i, indtil du har mere økonomisk overskud og kan finde noget andet.

Boligleje

Vær villig til at gå på kompromis

Du skal være villig til at gå på kompromis, hvis du vil finde en lejebolig i hovedstaden, og du ikke allerede er på boligmarkedet i området. Det kan for eksempel være, du er nødt til at søge lidt længere væk fra din arbejdsplads, end du egentlig havde tænkt dig; så skal du bare sørge for, du lærer de offentlige transportmuligheder at kende.

Find en lejebolig i København, som passer til dig pladsmæssigt før alt andet, og find derefter ud af, om den kan dække dine andre behov. Du kan være nødt til at nedprioritere nogle ting, som du så kan fokusere på, når du kan se efter en dyrere bolig.

Du skal dog også være afklaret med, hvad du absolut ikke kan gå på kompromis med. Det kan f.eks. være, at du har behov for en elevator pga. handicap, eller at du absolut vil bo i en bestemt del af byen pga. familie, sociale aspekter eller sundhedsårsager.

Brug dine kontakter

Der er to måder, du kan finde en lejebolig på: Find en lejebolig i København gennem et boligselskab, eller brug de kontakter, du har.

Kontakter kan være familie, venner og bekendte, men det kan også være dit netværk på arbejdet eller fra dine fritidsinteresser. Ræk ud og hør, om folk kender nogen, der kender nogen, som skal til at flytte eller har en lejlighed, de vil leje ud.

Ræk gerne ud gennem bekendte, Facebook-grupper eller -sider. Det skader ikke at spørge, og nogle gange kan du være heldig og finde en bolig, som ellers slet ikke ville være kommet på markedet. Mange er mere komfortable med at overdrage en lejelejlighed til nogen, som den tidligere lejer kan sige god for – især hvis de har et godt forhold til deres udlejer.